Feltöltve:

Mákosguba Torta

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

kifli6 darab
tej6 dl
kristálycukor8 dekagramm
darált mák20 dekagramm
szoba hőmérsékletű tojás szétválasztva4 darab
porcukor20 dekagramm
margarin a forma kikenéséhez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 170 °C fokra.
A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a tojássárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet.
Szedjük a kikent tortaformába a gubát, lapítsuk egyenesre.
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét kezdjük el felverni habnak, amikor már habos, de még nem kemény, adagoljuk hozzá kanalanként a porcukrot. Minden adag cukor között verjük a habot egy percig, míg fényes, kemény, vágható masszát kapunk.
Kenjük a tojáshabot a torta tetejére. Vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt.
Süssük 25 percig a 170 °C-os sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem