szikkadt kifli, vagy briós | 8 darab |
---|---|
tej | 5 dl |
van. cukor | 1 csomag |
cukor | 10 dekagramm |
só | 1 darab |
mák | 20 dekagramm |
tojásfehérje | 2 darab |
tetszés szerinti ízű puding vagy sodó (elhagyható) | 1 csomag |
---|
Mákosguba recept.
A szikkadt kifliket felkarikázzuk. A tejet a vaníliás cukorral és 10 dkg cukorral felforraljuk. Ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat. Figyelni kell arra, hogy ne áztassuk el a kifliket, de szárazak se maradjanak. Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.
A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével és a kiflikarikák tetejére lapátoljuk, majd egy lapos fakanál segítségével egyenletesre oszlatjuk.
Akkor van kész, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.