Feltöltve:

Mákos zserbó (vadrózsa)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

Ráma20 dekagramm
porcukor5 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
tojássárgája3 darab
tejföl1 dl
rum0.5 dl
liszt50 dekagramm

Töltelék

darált mák30 dekagramm
porcukor12 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja1 darab
mazsola rumba áztatva10 dekagramm
szilvalekvár10 evőkanál

A tetejére

csokimáz1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelékhez előkészítjük a hozzávalókat.

  2. 2. lépés

    A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat összekeverjük, a mazsolát pedig beáztatjuk a rumba.

  3. 3. lépés

    A tésztát 3 részre osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük 5 ek. lekvárral. Erre rászórjuk a máktöltelék felét, a mazsola felét, és rálocsoljuk a fele rumot.

  4. 4. lépés

    Erre jön a következő tészta, töltelék, és az utolsó tészta.

  5. 5. lépés

    A végén megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Még melegen bevonjuk csokimázzal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem