Feltöltve:

Mákos zserbó

timer 1
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tejföl1 dl
sütőpor0.5 csomag
vanília cukor2 csomag
tojás1 darab
kávétejszín1 darab
tortabevonó1 darab

Töltelékhez

darált mák40 dekagramm
cukor15 dekagramm
szilvalekvár1 bögre
citrom reszelt héja0.5 darab
mazsola (ízlés szerint)1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a cukorral, a tojással és a Ramával összegyúrjuk, majd beletesszük a sütőport, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük. Töltelék: a mákot a cukorral és a reszelt citromhéjjal kevés vízzel felfőzzük. Hozzáadunk 3 evőkanál szilvalekvárt és tovább főzzük, ízlés szerint a mazsolát is főzhetünk bele. A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, hagyományos méretűre. Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral és rátesszük a mák felét. Erre jön a második lap, ezt is megkenjük lekvárral, rátesszük a maradék mákot és befedjük a harmadik lappal. Tetejét villával megszurkáljuk és a tejszínnel bekenjük. Előmelegített sütőben világospirosra sütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1