Feltöltve:

Mákos piskótatekercs meggyel

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor12.5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
liszt7.5 dekagramm
étk. keményítő7.5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
meggybefőtt1 pohár
vanília ízű pudingpor1 csomag
tej4 dl
darált mák7.5 dekagramm
tejszín2 dl
vaníliás cukor1 csomag
porcukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét 4 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, beleszórunk 8 dkg cukrot, majd egyenként belekeverjük a sárgákat, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, végül beleforgatjuk a sütőporral, a keményítővel elvegyített lisztet és simára dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, becsomagoljuk vele és kihűtjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk. A pudingport 4-5 ek. tejjel és 4,5 dkg cukorral csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet és a darált mákot állandó keverés mellett felfőzzük, hozzáadjuk a feloldott pudingport és összeforraljuk. Forrón a piskótalapra simítjuk, rászórjuk a meggyet és rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, majd letakarva 2 órára hűtőbe tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A piskótát porcukorral meghintjük, habrózsákkal és a félretett meggyel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem