Feltöltve:

Mákos őzgerinc eperpudinggal töltve

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

olvasztott Rama12.5 dekagramm
tejföl1.25 dl
sütőpor1 csomag
finomliszt16 dekagramm
őrölt mák10 dekagramm
van. cukor2 csomag
kristálycukor20 dekagramm
tojás3 darab

A krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej7.5 dl
főzős eperpuding2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojásokat a cukorral, meg a van. cukorral 3-4 percig, fehéredésig keverjük. A mákot a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a cukros tojáshoz keverjük, a tejföllel és a megolvasztott Ramával együtt. Ramával kikent, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40 percig sütjük, (tűpróba). A pudingporból a tejjel, és 6 ek. cukorral sűrű pudingot főzünk. A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt, ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd a pudinggal összeragasztjuk. A mázhoz: 2 tábla tortabevonót felolvasztunk 6 ek. olajjal, és ha hűlt egy kicsit, bevonjuk vele a töltött őzgerincet. Hűtőben jól kihűtjük, és forró vízbe mártott késsel ferdén szeleteljük. Így lesz szép csíkos.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem