Feltöltve:

Mákos morzsatorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

cukor10 dekagramm
szeletelt mandula10 dekagramm
őrölt mák20 dekagramm
tejszín10 dekagramm
vaníliás cukor1 evőkanál
alma3 darab

Ezenkívül

Rama a formához1 kevés

A morzsához

cukor7.5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
liszt15 dekagramm

A tésztához

Ráma12.5 dekagramm
tej1 kevés
sütőpor1 púpos evőkanál
liszt25 dekagramm
vaníliás cukor1 evőkanál
1 csipetnyi
cukor12.5 dekagramm
tojás2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát habosra keverjük, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egymás után keverjük bele. A sütőporral átszitált lisztet hozzáadjuk és belekeverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy sima, rugalmas tészta keletkezzen. A tésztát egy Ramával kikent tortaformába töltjük és elsimítjuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk és a tészta tetején elhelyezzük. A cukrot és a vaníliás cukrot felforrósított tejszínben feloldjuk, a mákot belekeverjük, a masszát kissé lehűtjük. A szeletelt mandulát hozzáadjuk és az egészet az almára töltjük. A lisztet a Ramával és a cukorral ujjaink között morzsává dolgozzuk, majd a mákos töltelékre szórjuk. Előmelegített sütőben 155°C-on kb. 45-50 percig sütjük. Kb. 10 percig rácson hűtjük, majd a tortaforma oldalát óvatosan eltávolítjuk, a tortát teljesen kihűtjük. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem