1. lépés
Töltelék elkészítése: a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés vízbe beáztatjuk 10 perce, majd lecsepegtetjük. A tepsit Ramával kikenjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk a vízzel, cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mákot és felfőzzük közben kevergetjük. Pár perc után, a tűzről lehúzva belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, egy citrom reszelt héját, pár csepp rumaromát, lekvárt, majd félre tesszük hűlni. A tészta elkészítése: a liszthez adunk egy csipet sót, beletesszük a kockázott Ramát, elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva kicsit pihentetjük. Amíg pihen a tészta, a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük kemény habbá és óvatosan a máktöltelékhez keverjük. 2-2 Folpack fólia között kinyújtjuk a tésztákat tepsi méretűre. Az első tésztát a Ramával kikent tepsibe fektetjük. Meghintjük 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával, ráöntjük a tölteléket és elsimítjuk a tetejét. Megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Fél tojásfehérjével lekenjük a tetejét, húsvillával sűrűn megszurkáljuk és előmelegített sütőben világosra sütjük kb. 35 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Aki szereti, megszórhatja porcukorral tálalás előtt.
.