1. lépés
A piskóta készítésekor mindent oda készítettem és kimértem. Kibéleltem alufóliával a közepes méretű tepsimet. A mákos piskótához először az 5 tojásfehérjét a sóval, és egy kis cukorral kemény habbá vertem a robotgéppel, majd egyenként hozzáadtam a sárgákat, a habverést közben sem abbahagyva. Azután a cukrot adagoltam, de a habverést még mindig nem hagytam abba. Kicsit még robotoltam a masszát, végül a mákot, mintha liszt lenne (reszelt citromhéj belekeverve), óvatosan beleforgattam egy lyukas kanállal, vigyázva, hogy ne törjem össze az egészet. Ezután a mákos masszát a tepsibe öntöttem. A sütőt ekkor kapcsoltam be 180 C°-ra. Aztán a habverő fejet gyorsan elmostam és kezdtem újra az 5 tojásfehérjéből a habverést, a sárga piskóta készítését. Amikor kész lett, rámertem óvatosan a mákos piskótára, vigyázva, hogy ne keveredjenek. Fél óra alatt sült meg, de 20 perc után letakartam a tetejét. Visszatérve az eredeti süteményemhez. Elkészítettem a pudingot cukor nélkül, de egy vaníliás cukrot adtam hozzá. Amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert Ramához, és még robotoltam egy kicsit hogy minél könnyebb legyen. A kihűlt, felfordított piskóta szélét levágtam, (ezt megkentük egy kis lekvárral és befaltuk), és a tetejére kentem a krémet, végül csokiforgácsot hintettem rá.
Hozzászólások