Feltöltve:

Mákos kalács

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

1 rúd kalácshoz

élesztő2.5 dekagramm
cukor1 teáskanál
tej2 dl
finomliszt500 gramm
Ráma8 dekagramm
porcukor6 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
1 csipetnyi
tojássárgája4 darab

A máktöltelékhez

darált mák15 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
cukor5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt a mokkáskanál cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a felolvasztott Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgákat és a maradék 1 dl langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. A kelt tészta általában egészen lágy, valamivel "testesebb", mint a galuskánál, ez a természete. Majd ha megkel, gond nélkül tudunk vele dolgozni, további lisztet nem szabad hozzáadni. A megdagasztott tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, formázzuk és töltjük. A töltelék készítése: a tejet felforraljuk, a többi hozzávalót belekeverjük és kihűtjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy más formába tesszük, tojássárgával a tetejét lekenjük, majd újra kelesztjük addig amíg a formát kitölti a kalácsunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem