Feltöltve:

Mákos habos

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma15 dekagramm
liszt20 dekagramm
porcukor1 evőkanál
tojássárgája1 darab

A habhoz

tejszín3 dl
habfixáló1 csomag
darált mák5 dekagramm

Töltelékhez

darált mák15 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
szilvalekvár4 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tésztához összemorzsoljuk a hideg Ramát a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, és összegyúrjuk. Ha nehezebben áll össze, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. Letakarjuk, 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a reszelt citrom héjával. Ráöntünk 1-1,5 dl forró vizet, és félretesszük pihenni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és sütőlapra terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben 3-4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a szilvalekvárral, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleszórjuk a darált mákot és ízlés szerint cukrot. A teljesen kihűlt süteményre rákenjük a mákos habot, és egy órán át pihentetjük. Tálalás előtt felvágjuk, tejszínnel díszítve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem