Feltöltve:

Mákos habcsók

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojásfehérje4 darab
citromlé1 evőkanál
áfonya vagy ribizlilekvár33 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
reszelt citromhéj1 kávéskanál
darált mák10 dekagramm
darált mandula20 dekagramm

Mákos habcsók a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket és a citromlét habüstbe tesszük, félkemény habbá verjük, majd meleg vízfürdőbe állítjuk, és kemény habbá verjük. Apránként, kanalanként beleszórjuk a kristálycukrot, és addig verjük tovább, amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.

2. lépés

Lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk. 2-3 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A lekvárt szitakanálban áttörjük, 8 dkg-ot a habhoz adunk, majd kíméletesen belekeverjük a citromhéjat, a mandulát és a mákot.

3. lépés

A masszát egy nagyobb, 10 -12 cm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott habzsákba tesszük, és kb. 2,5 cm távolságra apró halmokat nyomunk a sütőlapra, mert sütés közben kissé szétterülnek. Szobahőmérsékleten 2 órán át száradni, szikkadni hagyjuk.

4. lépés

150 fokra előmelegítjük a sütőt, kb. 40 percig sütjük a csókocskákat (tűpróba), félidőben kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson. Kivesszük a sütőből, tetejüket fakanál nyelével gyengéden benyomjuk (de nem lyukasztjuk át!), és a sütőlapon hagyjuk kihűlni.

5. lépés

A maradék 25 dkg lekvárt pici lyukú csőrrel ellátott habzsákba szedjük, és megtöltjük vele a habcsókok üregét. Hagyjuk egészen megszáradni (kb. 24 óra), és jól záródó dobozban tároljuk. 2-3 hétig is eltartható.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem