Mákos guba
Mákos guba
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kifli - 7 darab
  • tej - 8 dl
  • cukor - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • vaniliaaroma - 1 üvegcse
  • darált mák - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, a tejet felforraljuk kb. 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint vanília aromával. Egy nagy tálba szűrőt teszünk, rá egy maréknyi kiflit, és leöntjük a forralt tejjel, hogy mindenhol érje. A leforrázott kifliket egy tálba átöntjük, megszórjuk a darált mák és 10 dkg porcukor keverékével, és ezt így folytatjuk, rétegezzük, amíg el nem fogy a kifli és a mák. A végén még meglocsoljuk a maradék tejjel. Egy kicsit állni hagyjuk, ezután hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.