Mákos és diós beigli
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Diós töltelékhez

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tej - 1 kevés
    • fahéj - 1 kis
    • cukor - 15 dekagramm
    • mazsola - 1 csomag
    • darált dió - 30 dekagramm

    Mákos töltelékhez

    • tej - 1 kevés
    • cukor - 15 dekagramm
    • mazsola - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • mák - 30 dekagramm

    Tésztához

    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cs.só - 1 darab
    • sütőpor - 1 kávéskanál
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • tejföl - 1 nagy
    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 50 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal összegyúrjuk, nem kell keleszteni, hanem fóliába tekerjük és hűbe tesszük 1órára. Addig a töltelékeket kikeverjük pici tejjel hígítva, de csak annyira, hogy összeálljon. Ha kész, akkor a tésztát előszedjük és 4 db kört formálunk belőle, majd kinyújtjuk. Megtöltjük a töltelékkel, 2 mákos 2 diós lesz. Tepsibe rakva most kelesztjük meleg helyen, lekenjük szépen cukros tejjel a tetejét, hogy szépen megpiruljon. Ha megkelt, sütőbe téve világosbarnára sütjük és ha kihűlt szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.