Feltöltve:

Mákos Duna szelet

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tej0.5 liter
félzsíros tehéntúró15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
ét,- és tej tortabevonó15 dekagramm
Ráma7 dekagramm
tejszín2.5 dl

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

Tészta

Ráma25 dekagramm
finom kristálycukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás5 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukrozott darált mák25 dekagramm
tej0.5 dl
őszibarackbefőtt3 doboz

Elkészítés

1. lépés

A Ramát 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A massza egyik felét 38x34 cm-es Ramával kikent tepsibe simítjuk. A másik felét a mákkal, 0.5 dl tejjel elvegyítjük, és a világos tésztára kenjük. A barackokat konyhai törlőpapírral leitatjuk, és három fél db kivételével, a vágott felükkel lefelé, a tésztára helyezzük. Előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a pudingot a maradék cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Robotgéppel beledolgozzuk a túrót. A Ramát krémesre kikeverjük, és evőkanálként hozzáadjuk a túrós pudingot. A krémet a barackokra simítjuk, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A bevonót a 7 dkg Ramával forró vízfürdőn megolvasztjuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A csokoládémázat a süteményre simítjuk. A máz megszáradása után a süteményt felszeleteljük. Tejszínhabrózsával és a vékony cikkekre vágott barackokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem