Feltöltve:

Mákos Duna-hullám szelet

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás5 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukrozott, darált mák25 dekagramm
őszibarackbefőtt1 doboz

A krémhez

étkezési zselatin1 evőkanál
növényi tejszín2.5 dl
túró20 dekagramm
porcukor, (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti)5 dekagramm
reszelt citromhéj1 kevés

A díszítéshez

tejszín1 kevés
fél barack3 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát kettévesszük. A sárga masszát a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk.

2. lépés

A barackból 3 db-ot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük.

3. lépés

Közben elkészítjük a krémet: a növényi tejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, majd ízesítjük reszelt citromhéjjal és a kihűlt tésztára kenjük.

4. lépés

Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.

5. lépés

Máz: vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk és a tésztára kenjük, majd villával hullámokat húzunk. Tetszés szerint díszítjük. Nagyon finom süti.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem