Mákos, diós beigli
Mákos, diós beigli
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 1 kilogramm
  • Ráma - 40 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • porcukor - 10 dekagramm
  • tojássárgája - 4 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • mák - 65 dekagramm
  • dió - 60 dekagramm
  • cukor - 60 dekagramm
  • méz - 20 dekagramm
  • tej - 6 dl
  • darált keksz - 30 dekagramm
  • mazsola - 1 darab
  • citromhéj - 1 darab
  • narancslé - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • őrölt fahéj - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/2 óráig pihentetjük, végül 4 cipőt készítünk belőle.
  2. Mákos töltelék: 65 dkg mák, 30 dkg cukor, 10 dkg méz, 2.5 dl tej, 10 dkg darált keksz, mazsola, citromhéj, narancslé, vaníliás cukor. A cukrot a tejjel felfőzzük, a kekszet és egyebeket hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a mákot belekeverjük.
  3. Diós töltelék: 60 dkg dió, 20 dkg darát keksz, 10 dkg méz, 30 dkg cukor, 3,5 dl tej, mazsola, citromhéj, vaníliás cukor, őrölt fahéj. A cukrot a tejjel felfőzzük, a kekszet és egyebeket hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a a diót belekeverjük.
  4. A tölteléket hidegen kenjük a tésztára, tojássárgával megkenjük, majd hűtőbe tesszük. Mérsékelt hőfokon 35- 40 percig sütjük.