Feltöltve:

Mákos beigli

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
tojássárgája3 darab
1 csipetnyi
élesztő1 csomag
langyos tej2 dl

Kenéshez

tojássárgája1 darab

Töltelékhez

mák25 dekagramm
cukor (kb. tetszés szerint)15 dekagramm
narancshéj reszelve1 darab
tej (kb)1.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet átszitálom, ez fontos. A 2 dl langyos tejben 2 e.k. cukrot elkeverek, majd az élesztőt belerakom. Az átszitált liszthez a csipet sót, a 3 tojássárgát és a puha Ramát hozzáadom, majd a felfuttatott élesztőt is. Annyi langyos tejet adok még hozzá, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjak, amit kb. 5 perc alatt jól átdolgozok. Ezután kb. 35 percig kelesztem.

  2. 2. lépés

    Ha már szépen a duplájára kelt, akkor kétfelé veszem és kinyújtom kb. 25 cm átmérőjűre a tésztát, majd mindkét felébe a mákot egyenletesen elkenem.

  3. 3. lépés

    A máktölteléknél a mákot a tejjel elkeverem és narancshéjat reszelek bele, ettől finomabb, mint a citromhéjtól, de mindkettőt is lehet, majd rumba áztatott mazsolát is rakok hozzá, tetszés szerint. Kb. 15 dkg cukrot is adok hozzá és egy kicsit mindezt a gázon összeforralom kis lángon, nehogy leégjen. A tejet óvatosan kell hozzáadni, nehogy nagyon híg legyen a töltelék, mert akkor kifolyik a tésztából.

  4. 4. lépés

    Végül feltekerem, egy tojás sárgájával megkenem és az előmelegített sütőbe teszem, amikor már aranybarna, azonnal kiveszem. Jó étvágyat hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mákos bejgli

timer 170"
mood Nehéz
thumb_up 0