Feltöltve:

Mákos beigli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

élesztő2 dekagramm
Ráma6 dekagramm
cukor6 dekagramm
1 csipetnyi
tej4 dl
tojás2 darab
liszt60 dekagramm

Töltelék

tej a töltelék összekeveréséhez1 kevés
mazsola5 dekagramm
darált mák30 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 2 kávéskanál cukrot teszünk bele, és meleg helyen kelesztjük. A tálba tett lisztbe tesszük a Ramát, a porcukrot, 2 tojássárgáját, és a megkelt kovászt. Annyi langyos tejjel állítjuk össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Jól kidolgozzuk, ha elválik a táltól, akkor már jó. Lisztezett tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, majd a tölteléket belerakjuk. Felcsavarjuk, a tepsibe téve fél órát pihentetjük. Mielőtt betesszük sülni, villával megszurkáljuk, majd olvasztott Ramával megkenjük és megsütjük.<br />

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem