liszt | 1 kilogramm |
---|---|
Ráma | 40 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
só | 2 dekagramm |
tej | 3 dl |
tojássárga | 2 darab |
élesztő | 3 dekagramm |
mák | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 50 dekagramm |
rumba áztatott mazsola | 25 dekagramm |
reszelt alma | 2 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
vaníliás cukor | 2 csomag |
forralt tej | 3 dl |
tojássárga | 2 darab |
Mákos beigli a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és 6 cipóra osztjuk. 30 percet pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a mákot a cukrokkal, mazsolával, a reszelt almával, és a citromhéjával. Leöntjük a forralt tejjel és összekeverjük. Egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra a cipókat és megtöltjük a töltelékkel. Lekenjük tojássárgával és hagyjuk pihenni 30 percet. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.