Feltöltve:

Mákos, almás béles (saját recept)

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Máktöltekék

cukor20 dekagramm
forró tej1 kevés
megmosott, áztatott mazsola10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
darált mák20 dekagramm

A kenéshez

tojás1 darab

Almatöltelék

őrölt fahéj1 kávéskanál
cukor10 dekagramm
savanykás alma4 nagy

Tészta

liszt30 dekagramm
cukor1 teáskanál
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
tojás1 egész
porcukor10 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a porcukrot, az egy egész tojást, az élesztőt, és puha tésztát gyúrunk. Ha szükséges teszünk még hozzá kevés lisztet. A tésztát kettévesszük, egyik felét kinyújtjuk és egy közepes tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a máktölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd erre kerül az almatöltelék, amit szintén egyenletesen elkenünk rajta. Kinyújtjuk a másik lapot, a nyújtófára tekerjük, és óvatosan az almatöltelékre terítjük. Egy órát állni hagyjuk langyos helyen, aztán a tetejét bekenjük tojással, megszurkáljuk villával, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Máktöltelék: a hozzávalókat összekeverjük és forró tejjel leforrázzuk. Csak annyi tej kell, hogy a cukor elolvadjon, és közepesen sűrű masszát kapjunk. Almatöltelék: a megpucolt almákat lereszeljük, a cukorral és a fahéjjal pár perc alatt összepároljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem