Feltöltve:

Mákos-túrós kocka

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

rum0.5 dl
mazsola5 dekagramm
málnalekvár15 dekagramm
darált mák20 dekagramm
darált mogyoró20 dekagramm
finomliszt5 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojás6 darab
kristálycukor20 dekagramm
lágy Rama18 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
narancs lereszelt héja1 darab
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi

A krémhez és a díszítéshez

tortazselépor1 csomag
kivi4 darab
doboz őszibarack befőtt1 nagy
tejszín7.5 dl
zselatinpor1.5 dekagramm
tehéntúró75 dekagramm
tojássárga5 darab
cukor15 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Előkészítés: a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg, apránként hozzáadott cukorral habbá verjük. A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, és a szegfűszeggel. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, majd a mákos keverékkel felváltva a tojáshabot, végül pedig a rummal együtt, a mazsolát. Tepsibe simítjuk, 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és két lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a lapok vágott felületét. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, a túrót áttörjük. A tojássárgákat gőz felett habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, majd lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk a zselatint 3 ek. forró krémmel, és a krém egészéhez adjuk, aztán több részletben hozzákeverjük a túrót. A tejszínt kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrókrémbe. Megkenjük a krémmel a tésztalapokat, egymásra illesztjük őket, és 12 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt 1 órával a díszítéshez az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, a levet megtartjuk. A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, majd az őszibarackkal felváltva a sütemény tetejére csinosítjuk. Elkészítjük a zselét 2,5 dl befőttléből, és a tortabevonóporból, majd széles ecsettel bevonjuk vele a gyümölcsöket. 1/2 órára visszatesszük a hűtőbe, végül kockákra vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre