Feltöltve:

Mákos-morzsás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej4.1 dl
teljes kiőrlésű búzaliszt20 dekagramm
hajdinaliszt20 dekagramm
élesztő3 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
cukor19 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
darált mák50 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
mazsola10 dekagramm
búzaliszt20 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
apróra vágott mandula10 dekagramm

Mákos-morzsás lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy lábasban melegítsünk meg 1,6 dl tejet. A teljes kiőrlésű búzalisztet és a hajdinalisztet szitáljuk tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a tejet, és lazán gyúrjuk össze az egészet, majd kelesszük meleg helyen kb. 20 percig. Dolgozzunk bele 6 dkg Ramát, 4 dkg cukrot, sót, tojást és a tojássárgát. Formáljunk belőle gömböt, és letakarva addig kelesszük, amíg a duplájára nő. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyújtsuk ki. A mákot főzzük fel a maradék tejjel, cukorral,Ramával és citromhéjjal, majd keverjük bele a mazsolát. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán simítsuk a tésztára. A búzalisztet keverjük össze a barna cukorral, a Ramával, a mandulával, és addig gyúrjuk, amíg szórható morzsa lesz belőle. Ezt szórjuk a mákra, majd süssük meg a süteményt a sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem