Feltöltve:

Mákos-morzsás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej4.1 dl
teljes kiőrlésű búzaliszt20 dekagramm
hajdinaliszt20 dekagramm
élesztő3 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
cukor19 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 darab
tojássárgája1 darab
darált mák50 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
mazsola10 dekagramm
búzaliszt20 dekagramm
barna cukor10 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
apróra vágott mandula10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy lábasban melegítsünk meg 1,6 dl tejet. A teljes kiőrlésű búzalisztet és a hajdinalisztet szitáljuk tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a tejet, és lazán gyúrjuk össze az egészet, majd kelesszük meleg helyen kb. 20 percig. Dolgozzunk bele 6 dkg Ramát, 4 dkg cukrot, sót, tojást és a tojássárgát. Formáljunk belőle gömböt, és letakarva addig kelesszük, amíg a duplájára nő. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyújtsuk ki. A mákot főzzük fel a maradék tejjel, cukorral,Ramával és citromhéjjal, majd keverjük bele a mazsolát. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán simítsuk a tésztára. A búzalisztet keverjük össze a barna cukorral, a Ramával, a mandulával, és addig gyúrjuk, amíg szórható morzsa lesz belőle. Ezt szórjuk a mákra, majd süssük meg a süteményt a sütő középső rácsán kb. 30 perc alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem