Feltöltve:

Mákos-mogyorós-almás kocka rumsodóval

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

-

alma1 kilogramm
citrom1 púpos evőkanál
sárgabaracklekvár10 dekagramm
hámozott mogyoró20 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
közepes méretű tojás8 darab
őrölt fahéj0.5 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
porcukor8 dekagramm
Ráma25 dekagramm
darált mák20 dekagramm
liszt15 dekagramm

Sodó

tejszín2 dl
pudingpor1 evőkanál
cukor5 dekagramm
tojássárgája3 darab
tej2.5 dl
rum4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kibélelünk sütőpapírral egy magas falú tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A citrom héját lereszeljük. A mogyorót megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, és a mákkal. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, végül beledolgozzuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét felverjük, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és krémszerű, nem túl kemény habbá verjük. A hab egyharmadát a Ramás krémhez adjuk, majd több részletben belekeverjük a maradék habot, és a mákos keveréket úgy, hogy ez utóbbi mindig a hab tetejére kerüljön. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, úgy, hogy középen vékonyabb, a szélek felé haladva kissé magasabb legyen, így sülés közben kevésbé púposodik fel. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd vékony gerezdekre szeljük, és sűrűn, szabálytalanul a tészta tetejére halmozzuk. Kb. 45-50 percig sütjük, (tűpróba). Majd kivesszük, és a tetejére felforrósított, szitakanálban áttört baracklekvárt kenünk, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. A tepsibe hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vágódeszkára helyezzük és kockákra vágjuk. A tetejét megszórhatjuk fahéjas cukorral, vagy rumsodót kínálhatunk hozzá. Rumsodó: habüstbe csúsztatunk 3 tojássárgáját, elkeverjük 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Gőz felett, folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük, végül levesszük a gőzről, és hozzáadunk 4 ek rumot. Langymelegen, vagy hidegen is kínálhatjuk a süteményhez. Nagyon finom!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre