Feltöltve:

Mákos-mogyorós-almás kocka rumsodóval

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

hámozott mogyoró20 dekagramm
liszt15 dekagramm
darált mák20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj0.5 teáskanál
közepes méretű tojás8 darab
kristálycukor20 dekagramm
alma1 kilogramm
sárgabaracklekvár10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Sodó

rum4 evőkanál
tej2.5 dl
tojássárgája3 darab
cukor5 dekagramm
pudingpor1 evőkanál
tejszín2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kibélelünk sütőpapírral egy magas falú tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A citrom héját lereszeljük. A mogyorót megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, és a mákkal. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, a citrom reszelt héját, végül beledolgozzuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét felverjük, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és krémszerű, nem túl kemény habbá verjük. A hab egyharmadát a Ramás krémhez adjuk, majd több részletben belekeverjük a maradék habot, és a mákos keveréket úgy, hogy ez utóbbi mindig a hab tetejére kerüljön. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, úgy, hogy középen vékonyabb, a szélek felé haladva kissé magasabb legyen, így sülés közben kevésbé púposodik fel. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd vékony gerezdekre szeljük, és sűrűn, szabálytalanul a tészta tetejére halmozzuk. Kb. 45-50 percig sütjük, (tűpróba). Majd kivesszük, és a tetejére felforrósított, szitakanálban áttört baracklekvárt kenünk, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. A tepsibe hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vágódeszkára helyezzük és kockákra vágjuk. A tetejét megszórhatjuk fahéjas cukorral, vagy rumsodót kínálhatunk hozzá. Rumsodó: habüstbe csúsztatunk 3 tojássárgáját, elkeverjük 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Gőz felett, folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük, végül levesszük a gőzről, és hozzáadunk 4 ek rumot. Langymelegen, vagy hidegen is kínálhatjuk a süteményhez. Nagyon finom!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem