Feltöltve:

Mákos-diós szelet kakaós habbal

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag
darált dió10 dekagramm
tej2 dl

A máktöltelékhez

vörösbor1.5 dl
cukor15 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
darált mák25 dekagramm

A kakaós habhoz

tejszín3 dl
habfix1 csomag
porcukor5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

A szóráshoz

kakaópor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kibélelünk sütőpapírral egy 25x45 cm nagyságú tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojással. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, majd beledolgozzuk a darált diót és a tejet. A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük, a rácson hagyjuk kihűlni. A máktöltelékhez felforraljuk a bort a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd ráöntjük a mákra. Pihentetjük 1 órán át. Amikor a diós lap teljesen kihűlt, rákenjük a máktölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A habfixet elkeverjük a porcukorral, a kakaóporral, majd óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal. A krémet rákenjük a mákos krémre. Feldaraboljuk, a tetejére szitálunk kevés kakaóport.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem