Feltöltve:

Mákos-diós szelet kakaós habbal

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma5 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag
darált dió10 dekagramm
tej2 dl

Máktöltelék

vörösbor1.5 dl
cukor15 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab
darált mák25 dekagramm

Kakaós habhoz

tejszín3 dl
habfixáló1 csomag
porcukor5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Sütőpapírral kibélelünk egy 25x25 cm tepsit, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojással. Hozzászitáljuk a lisztet, sütőport, beledolgozzuk a diót, és a tejet. A tepsibe simítjuk, 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük. A máktöltelékhez felforraljuk a bort a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, majd ráöntjük a mákra. Pihentetjük 1 órát, majd amikor a diós lap kihűlt, rákenjük a máktölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral habfixálót, majd összekeverjük a tejszínhabbal. A krémet rákenjük a mákos krémre. Felszeleteljük és a tetejére kevés kakaóport szitálunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem