Makói csirkemell
Makói csirkemell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 40 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • tartármártás - 2 dl
  • őrölt szerecsendió-virág - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk. Fűszerezzük a KNORR grill fűszerrel, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát. A fűszerrel és a Delikát 8-al ízesítjük.
  2. A csirkemelleket lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután ismét a tojásba, és újra a morzsába forgatjuk, felforrósított olajba tesszük, és 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A duplán, hagymás tojásban bundázott hús olyan lesz, mintha rántottában sült volna.
  3. Közben a megmaradt tojást kevés fokhagymás tejjel és egy-két evőkanál liszttel összekeverjük, majd négy, nagyon vékony palacsintát sütünk a masszából. Az ételt úgy tálaljuk, hogy egy-egy palacsintára ráhalmozzuk a megsült hússzeleteket, és a hideg hagymás mártást külön csészében tesszük mellé.