Makaróni csípős paradicsomos húsgombócokkal a Főételek kategóriában
Tegyük fel a tészta főzővizét. A tasak tartalmát öntsük a darált húshoz, dolgozzuk jól el, és formáljunk belőle kisebb dió méretű golyókat, kb. 25-30 db-ot. Ezzel a módszerrel nem csak olaszosan fűszeressé tesszük a húst, hanem, az alap összetételének köszönhetően különösen finom állagot is biztosítunk vele a húsgombócoknak.
A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe és főzzük annak tasakján olvasott utasítások alapján. Egy forró serpenyőben pirítsuk körbe a húsgombócokat, ügyelve, hogy túl ne süssük őket. Ezalatt a póréhagymát szeleteljük fel. Adjuk a megpirult húsgombócokhoz, röviden pirítsuk össze és öntsük fel 1,5 dl tejszínnel és fél deci vízzel. Alacsony közepes lángon főzzük 8 percig.
A maradék fél deci tejszínben keverjük el a tojás sárgáját. A kifőtt, leszűrt, forró tésztát keverjük a szószba, adjuk hozzá a tejszínes tojássárgáját, keverjük jól át majd tálaljuk a mozzarella golyókkal a tetején.