Májusi saláta eperrel és spárgával
Májusi saláta eperrel és spárgával
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • madárbegy saláta, vagy más saláta - 150 gramm
  • eper - 10 darab
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • zöldspárga - 10 darab
  • kígyóuborka - 0.5 darab
  • natúr joghurt - 6 evőkanál
  • néhány menta levél - darab

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a joghurtot a saláta öntet porral és a finomra vágott menta levelekkel.
  2. Tisztítsuk meg a spárgát és pár perc alatt főzzük meg roppanósra enyhén sós és cukros vízben. Utána vágjuk 3 cm-es darabokra. Az epret negyedeljük, az uborkát vágjuk nagyon vékony szeletekre.
  3. Egy keverőtálban finoman keverjük össze a saláta összetevőit a dresszinggel. Halmozzuk tányérokra a megmosott és megszárított saláta leveleket, majd tegyük rá a saláta többi összetevőjét. Díszítsük mentalevelekkel és tálaljuk ropogós héjú friss házi kenyérrel.