Majorannás rántott csirkemáj
Majorannás rántott csirkemáj
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm
  • majoránna - 1 teáskanál
  • tojás - 3 darab
  • olaj - 5 dl
  • liszt - 15 dekagramm
  • csirkemáj - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A májakat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben többször átöblítjük. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd egy tálcára rakjuk. Megszórjuk majoránnával.
  2. Három tányért készítünk, az egyikbe a lisztet, a másikba a tojásokat kicsit felverve, a harmadikba a zsemlemorzsát. A májakat a liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, majd a májakat kb. 5-6 perc alatt arany barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.