Majorannás csirkecomb grillezve, sült paprikás majonézzel
Majorannás csirkecomb grillezve, sült paprikás majonézzel
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citromlé - 1 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • csirkecomb - 4 darab
  • Globus Majonéz - 150 milliliter
  • kápia paprika - 1 darab
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Vágjuk ketté a combokat. Vagdossuk be egy kicsit őket késsel. Keverjük el a fűszerkeveréket olíva olajban, és kenjük be jól a csirkecombokat. Tegyük félre egy rövid időre őket a hűtőbe.
  2. Süssük meg a kápia paprikát 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt (érdemes akár többet is készíteni, más ételhez is tudjuk használni, olajban, hűtőben sokáig eláll, ha kertben grillezünk faszénen, megsüthetjük azon is) Ha megsült, tegyük egy tálba és takarjuk le fóliával. Ha lehűlt, húzzuk le a héját és vágjuk apróra.
  3. A majonézt keverjük el a citromlével, a feldarabolt sült paprikával, a fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  4. A csirkecombokat többféleképpen megsüthetjük. Egyszerűen sütőben kb. 190 fokon 40-45 perc alatt, vagy pedig kerti grillen, vagy grilltárcsán. Ha faszenes grillen sütjük, érdemes előbb alufóliába csomagolni, majd mikor már majdnem kész, akkor fólia nélkül befejezni. Ha grilltárcsát használunk, akkor érdemes először szalonna szeleteket sütni a tárcsán, hogy legyen alatta bő zsiradék és kapjon a hús még plusszban egy kellemes füstös ízt is. Mindkét esetben közepes hőn süssük. Tálaljuk a kedvenc burgonyaköretünkkel, például pirított újburgonyával.