Majonézes tésztasaláta
Majonézes tésztasaláta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fusilli tészta - 30 dekagramm
  • gépsonka - 15 dekagramm
  • ementáli jellegű sajt - 15 dekagramm
  • csemege uborka - 10 dekagramm
  • gyöngyhagyma - 5 dekagramm
  • marinált paprika - 10 dekagramm
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 darab
  • Globus Majonéz - 25 dekagramm
  • Globus Mustár - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • porcukor - 2 evőkanál
  • szárított oregánó - 2 teáskanál
  • szárított fokhagyma granulátum - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint, enyhén sós vízben.
  2. A sonkát, sajtot, uborkát, marinált paprikát vágjuk csíkokra. A gyöngyhagymát felezzük.
  3. Vegyünk ki 3-3 evőkanálnyit a gyöngyhagyma és a marinált paprika levéből. Oldjuk fel benne a porcukrot. Adjuk hozzá a Delikátot, mustárt, majonézt, tejfölt, oreganót, szárított fokhagymát. Keverjük simára.
  4. A megfőtt tésztát szűrjük le, mossuk át alaposan hideg vízzel, jól csepegtessük le. Keverjük hozzá a feldarabolt alapanyagokat.
  5. A mártást szakaszosan, óvatosan kevergetve adjuk tésztához. Tegyük hűtőbe és érleljük egy éjszakán keresztül.