Feltöltve:

Majonézes tésztasaláta

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

fusilli tészta30 dekagramm
gépsonka15 dekagramm
ementáli jellegű sajt15 dekagramm
csemege uborka10 dekagramm
gyöngyhagyma5 dekagramm
marinált paprika10 dekagramm
kis pohár tejföl (150-170 g)1 darab
Globus Majonéz25 dekagramm
Globus Mustár2 evőkanál
Delikát ételízesítő1 teáskanál
porcukor2 evőkanál
szárított oregánó2 teáskanál
szárított fokhagyma granulátum1 teáskanál

A tésztasalátáról
A majonézes tésztasaláta szuper vendégváró fogás, ám ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, érdemes már előző este elkészíteni és egy éjszakára hűtőbe tenni. Ez alatt az idő alatt a tészta magába szívja a majonézes szószt, így, ha kicsit szaftosabban kedveljük a tésztasalátát, akkor mindenképpen többet tegyünk rá belőle.
A tésztasaláta készülhet orsótésztából vagy masnitésztából, de játszhatunk nyugodtan tetszés szerint más formákkal is. Érdekes összhatást kaphatunk, ha színes tészták kerülnek a tésztasalátába. A többi hozzávalót érdemes a tésztához hasonló formára vágni, hogy szebben mutasson a végeredmény.
A tésztasaláta gyors vacsorának is kitűnő, de akár ebédként, főfogásnak is elkészíthető. Szerencsére nem kell vele hosszú ideig vesződni. A végtelenségig variálható: kerülhet bele bármilyen szezonális zöldség, sajt, sonka, ebédről megmaradt húsok ízlés szerint. Maradék tészta is remekül eltüntethető, újjá varázsolható ebben a formában. A tésztasaláta tipikusan egy „lássuk, mi van a hűtőszekrényben” recept.
Ha diétás étrendet követünk, elhagyhatjuk a majonézt a tésztasalátából és helyettesíthetjük egy kevés joghurttal vagy olívaolajjal és citromlével. Gluténérzékenyek pótolhatják a tésztát gluténmentes változattal, így ők is élvezhetik a tésztasaláta remek ízeit.
Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a tésztát, ne túlozzuk el a hozzávalók arányát.
Tálaláskor megszórhatjuk a tésztasalátát egy kis petrezselyemmel vagy korianderrel, így még frissebb lesz az összhatás.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A tésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint, enyhén sós vízben.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A sonkát, sajtot, uborkát, marinált paprikát vágjuk csíkokra. A gyöngyhagymát felezzük.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Vegyünk ki 3-3 evőkanálnyit a gyöngyhagyma és a marinált paprika levéből. Oldjuk fel benne a porcukrot. Adjuk hozzá a Delikátot, mustárt, majonézt, tejfölt, oreganót, szárított fokhagymát. Keverjük simára.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A megfőtt tésztát szűrjük le, mossuk át alaposan hideg vízzel, jól csepegtessük le. Keverjük hozzá a feldarabolt alapanyagokat.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A mártást szakaszosan, óvatosan kevergetve adjuk tésztához. Tegyük hűtőbe és érleljük egy éjszakán keresztül.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tésztasaláta gyrosszal

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Olasz tésztasaláta mozzarellával

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Görög tésztasaláta

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2

Húsvéti tésztasaláta

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 4

Chilis tésztasaláta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0

Csirkés tésztasaláta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 2

Majonézes tonhalas tésztasaláta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Chilis zöldbabos tésztasaláta

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 0

Szardíniás tésztasaláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0