Majonézes sonkasaláta retekkel és tojással
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • lilahagyma - 1 darab
  • savanyú uborka - 2 darab
  • főtt tojás - 4 darab
  • retek - 2 csokor
  • főtt sonka - 150 gramm
  • Globus Uborkás Majonéz - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A retket megmossuk, levágjuk a végeit és szeletekre vágjuk. A szeleteket pedig vékony csíkokra.
  2. A sonkát hasonló méretű csíkokra vágjuk. A savanyú uborkát szintén közepes hosszúságú csíkokra vágjuk. A kemény tojást negyedekre vágjuk. A lila hagymát vékonyra szeljük, a petrezselyem zöldet felaprítjuk.
  3. Az összetevőket egy keverőtálban 2-3 evőkanál Globus Uborkás Majonézzel összekeverjük. Előételként tálaljuk, vagy a húsvéti hidegtál része lehet.