Majonézes lencsesaláta
Majonézes lencsesaláta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lencse - 1 csomag
  • babérlevél - 2 darab
  • póréhagyma - szál
  • 12%-os tejföl - 1 doboz
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • Globus Majonéz - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Előző éjszaka áztassuk be a lencsét, majd sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, kihűtjük.
  2. Apróra vágunk egy fél száll póréhagymát.
  3. Készítük el a mártást. Egy nagy tálba keverjük össze a tejfölt, majonézt és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
  4. Az apróra vágott hagymát és lencsét keverjük bele a majonézes mártásba,majd az egészet pihentessük a hütőben 1-2 órát.