tejföl | 175 gramm |
---|---|
lilahagyma | 1 darab |
Globus Majonéz | 250 gramm |
saláta burgonya | 1 kilogramm |
Majonézes krumplisaláta a Saláták kategóriában
Alapos mosás után héjában főzzük meg a krumplit, bő sós vízben (kuktában kb. 10 perc, normál esetben kb. 25 perc, forrás után). Hústűvel ellenőrizzük a puhaságát, mert villával szúrva könnyen szétesik majd szeleteléskor. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét, mert akkor kulimász lesz belőle saláta helyett.
Míg fő a krumpli, hámozás után vágjuk apró kockákra a hagymát, és tegyük egy nagy tálba, amiben majd a salátát tálalni kívánjuk.
Ebbe a tálba keverjük hozzá a majonéz és a tejföl 2/3-ad mennyiségét.
A megfőtt krumpliról öntsük le a főzővizet, öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk hűlni.
Hámozzuk meg a krumplikat (ha nem hűlt ki teljesen, könnyebben lejön a héja), és vágjuk bele a tálba kb. fél cm-es szeletekben. Közben alkalmanként óvatosan keverjük össze a szósszal.
Ízlés szerint sózzuk, és pótoljuk a majonéz vagy tejföl mennyiségét. Tartsuk szem előtt, hogy a krumpli az állás közben még sok nedvességet magába szív, tehát hagyjuk kicsit „levesebbre”, mint amennyire a végén szeretnénk.
Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.