Feltöltve:

Majonézes krumplisaláta

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl175 gramm
lilahagyma1 darab
Globus Majonéz250 gramm
saláta burgonya1 kilogramm

Majonézes krumplisaláta a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Alapos mosás után héjában főzzük meg a krumplit, bő sós vízben (kuktában kb. 10 perc, normál esetben kb. 25 perc, forrás után). Hústűvel ellenőrizzük a puhaságát, mert villával szúrva könnyen szétesik majd szeleteléskor. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét, mert akkor kulimász lesz belőle saláta helyett.

2. lépés

Míg fő a krumpli, hámozás után vágjuk apró kockákra a hagymát, és tegyük egy nagy tálba, amiben majd a salátát tálalni kívánjuk.

3. lépés

Ebbe a tálba keverjük hozzá a majonéz és a tejföl 2/3-ad mennyiségét.

4. lépés

A megfőtt krumpliról öntsük le a főzővizet, öblítsük át hideg vízzel, és hagyjuk hűlni.

5. lépés

Hámozzuk meg a krumplikat (ha nem hűlt ki teljesen, könnyebben lejön a héja), és vágjuk bele a tálba kb. fél cm-es szeletekben. Közben alkalmanként óvatosan keverjük össze a szósszal.

6. lépés

Ízlés szerint sózzuk, és pótoljuk a majonéz vagy tejföl mennyiségét. Tartsuk szem előtt, hogy a krumpli az állás közben még sok nedvességet magába szív, tehát hagyjuk kicsit „levesebbre”, mint amennyire a végén szeretnénk.

7. lépés

Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem