csirkemell filé | 30 dekagramm |
---|---|
tejföl | 3 evőkanál |
paradicsom | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
póréhagyma | 25 dekagramm |
gomba | 30 dekagramm |
Globus Majonéz | 1 dl |
reszelt sajt | 5 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 csomag |
tv paprika | 1 darab |
KNORR Serpenyős gombás csirke alap | 1 csomag |
Majonézes gombasaláta fűszeres csirkecsíkokkal a Saláták kategóriában
Forró olajon megpároljuk a karikákra szelt póréhagymát, aztán hozzádobjuk a felkarikázott gombát enyhén sózzuk, borsozzuk. Amikor elforrta a levét, felöntjük a 4 dl hideg vízzel elkevert KNORR Serpenyős gombás csirke alappal. Kevergetve besűrítjük, 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Addig a csirkét felcsíkozzuk fűszerezzük és az olajon serpenyőbe megsütjük. A felkarikázott paprikára és paradicsomra halmozzuk, reszelt sajttal megszórjuk. A kihűlt gombánkat összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, és kevés citromlével is ízesítjük. A salátát és a húst együtt tálaljuk.