Majomkenyér a Desszertek kategóriában
2 dkg lisztből 7 dkg cukorral, 2 tojássárgával és 1 dl tejjel vízgőz felett sűrű krémet főzök. Egy mély keverőtálba szitálom a maradék lisztet, hozzáadom a puha vajat vagy sütőmargarint, a többi cukrot, az egész tojásokat, a rumba áztatott mazsolát, a 15 dkg kókuszreszeléket és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól formálható tésztát gyúrok, és kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett gerincformába töltöm. Langyos helyen egy óráig kelesztem, majd 160-180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. Közben elkészítem a mázat: a porcukrot simára keverem 2 tojásfehérjével és a fél citrom levével. Vékonyan bevonom vele a kókuszkenyeret, megszórom a maradék kókuszreszelékkel, és visszateszem a langyos
sütőbe száradni.