Feltöltve:

Majmocska muffin

timer 0
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

12db muffinhoz

Rama Vajas Íz165 gramm
Cukor100 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
Tojás1 darab
Liszt200 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi
tej75 milliliter
kisebb banán1 darab
étcsokoládé csepp50 gramm
ét vagy tejcsokoládé80 gramm
zsíros krémsajt40 gramm
mandulás keksz (amarettini)36 darab
barna cukormáz vagy Dr. Oetker Dekor toll csokoládé ízű1 darab
Dr. Oetker Díszítő cukormáz fehér1 darab

A muffinról
Ki gondolná, hogy az angol muffin sütemény a X. századból származik A muffin-t többféle módon elkészíthetjük. Lehet édes muffin (pl.: almás-morzsás muffin; krémes csokimuffin), sós muffin (pl. zöldséges muffin; sajtos-hagymás muffin) és készíthetünk vegyes muffin-t is. A muffin tésztáját kezdetben Walesben forró kövön sütötték, és arisztokrata családok házicselédei fogyasztották a leginkább maradék süteményekből, kenyérből, morzsákból készült csemegét.
A XVIII. században muffin man-ek járták az utcákat süteményeket árulva, erről tanúskodik Jane Austen egyik regénye, a Meggyőző érvek is. Miután a muffint a ház urai is megkóstolták, a családi vacsorák és teadélutánok kötelező eleme lett, de akkor került méltó helyére igazán, amikor a legkülönfélébb társadalmi rétegek is rájöttek arra, hogy a muffin egy borzasztóan egyszerű és nagyon finom édesség. Bár a nevük ugyanaz, az Egyesült Államokban elterjedt muffin tulajdonképpen teljesen más, mint a régi angol muffin. Az amerikai változatot eredetileg cupcake-nek hívták, és csupán liszt, vaj, tojás és cukor keveréke volt, amit pár perc alatt összekevertek és muffin papírban gyorsan kisütöttek. Mivel a felszíne lapos volt, dekorálhatták cukormázzal, csokoládémázzal vagy épp habbal. A két változatból és receptből az évek alatt kialakult a ma is ismert muffin, ami persze most sem egyfajta sütemény, hiszen variációi, ízesítései, töltelékei számának legfeljebb időnk vagy pénztárcánk szabhat határt. A majmocska muffin az egyik legaranyosabb formája a muffinoknak!

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 200°C-ra (légkeveréses 180°C). A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral.

  2. 2. lépés

    125g Rama Vajas Ízt, a cukrot és vaníliás cukrot keverjük habosra kézi vagy gépi robotgéppel. Keverjük hozzá a tojást is.

  3. 3. lépés

    A lisztet a sütőporral és csipetnyi sóval szitáljuk át, majd a tejjel együtt rövid idő alatt keverjük egynemű masszává a tojásos-margarinos keverékkel. A banánt kockázzuk fel, és 25g csokoládécseppel együtt forgassuk a tésztába. Osszuk el a tésztát a muffinformákban, és az előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. 4. lépés

    Közben 40g Rama Vajas Ízt és 80g csokoládét vízgőz felett olvasszunk össze. Hagyjuk kissé kihűlni. A krémsajtot egy kézi habverővel keverjük bele, majd hagyjuk kb. 20 percig hűtőben kenhető állagúvá dermedni.

  5. 5. lépés

    A csokoládés krémmel kenjük meg a muffinok tetejét, majd a mandulás kekszekből helyezzünk mindegyik muffinra 3 darabot -
    ezek lesznek a majmok fülei és arca. A fehér cukormázból és a csokoládé cseppekből készítsük el a szemeket, a barna színű cukormázzal pedig rajzoljuk meg az orrukat és szájukat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem