Májgombócleves zöldségekkel gazdagon
Májgombócleves zöldségekkel gazdagon
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 8 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • paprika - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • petrezselyem - 6 darab
  • krumpli - 3 darab
  • karalábé - 1 darab
  • csirkemáj - 2 darab
  • zellerlevél - 2 darab
  • petrezselyemlevél - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk.
  2. A répát, a petrezselymet és a karalábét feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a leveskockát, a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát. A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és zellerlevelet, majd az egészet a levesbe dobjuk.
  3. A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó oldalával egy vágódeszkán elkaparjuk és egy tálkába tesszük.
  4. A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet, majd jól összekeverjük.
  5. Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit. Amikor a leves újra forr, egy kiskanalat belemártunk a levesbe, így könnyebben leválik a gombóc és egy kevéske tölteléket veszünk a kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a gombócmassza. Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek.