Feltöltve:

Májgaluska leves

timer 45
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa2 dekagramm
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
olaj2 evőkanál
leveszöldség25 dekagramm
búzadara4 dekagramm
csirkemáj6 darab

Elkészítés

1. lépés

A galuska összeállításával kezdünk. A csirkemájat húsdarálón ledaráljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a darált májhoz keverjük. Hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, majorannával, apróra vágott petrezselyemmel. Ezután hozzáadjuk az olajat, a zsemlemorzsát és a búzadarát, majd hagyjuk egy órán át pihenni.

2. lépés

A megtisztított zöldségeket hideg vízben feltesszük főzni. Kissé sózzuk, majd beledobjuk a leveskockákat.

3. lépés

Közepes hőfokon roppanósan puhára főzzük .

4. lépés

A májas masszából kiskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe és lassú tűzön készre főzzük. Vágjunk egyet ketté, így tudjuk ellenőrizni, hogy átfőtt –e.

5. lépés

A zöldségek puhulása után még ízesítjük a levest.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem