(Majd)NEM töltött paprika
(Majd)NEM töltött paprika
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • méz - 1 evőkanál
  • rizs - 10 dekagramm
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • darált hús - 40 dekagramm
  • tv paprika - 4 darab
  • paradicsom püré - 1 darab

Elkészítés:

  1. A darált húst egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott rizst. Ízesítjük sóval, borssal, és jól eldolgozzuk. A húsból negyedeket csinálunk, a negyedeket pedig megfelezzük. Így kb. golflabda nagyságú gombócokat tudunk formázni.
  2. A tölteni való paprikákat kettévágjuk és kicsumázzuk. A megszokottól eltérően feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk.
  3. Az enyhén megpirult paprikához hozzáadjuk a paradicsompürét. Elkeverjük és röviden megpirítjuk. Felöntjük fél liter hideg vízzel és felforraljuk.
  4. Ha felforrt, hozzáadjuk a Knorr Házias Pörkölt alapot.Jól elkeverjük és beletesszük a gombócokat. Fedő alatt lassú tűzön 40-45 perc alatt készre főzzük.
  5. Közben elkészítjük a rántást. 2 evőkanál olajhoz egy csapott evőkanál lisztet adunk és zsemle színűre pirítjuk. Majd hagyjuk kihűlni és ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Jól elkeverjük és hozzáadunk egy kis hideg vizet és simára keverjük vele.
  6. Vegyük ki a gombócokat egy tányérra, ha készen vannak. A szószhoz adjuk hozzá a paprikás rántást és forraljuk 2-3 percig. Majd passzírozzuk át egy szitán a szószt.
  7. Tegyük vissza a gombócokat és rottyantsuk föl. Adjunk hozzá egy kicsi tejszínt és mézet. Kínáljuk főtt burgonyával