Magyaros kifli
Magyaros kifli
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 1 kilogramm
  • tej - 4 dl
  • élesztő - 1 csomag
  • cukor - 1 teáskanál
  • Ráma - 20 dekagramm
  • só - 4 teáskanál
  • tojás - 1 darab
  • tubus ketchup - 1 kis
  • magyaros fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A liszthez hozzákeverünk a 4 teáskanál sót. Az élesztőt felfuttatjuk a 4 dl tejben a cukorral együtt. Az élesztős tejet a liszthez keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott, de langyosra hűlt Ramát és ha szükséges, egy kevés langyos vizet is. Másfél órát pihentetjük a tésztát. Közben elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a ketchupot és a fűszersót, majd hűtőbe tesszük. Miután megkelt a tésztánk, 6 cipót formálunk belőle és egyenként kinyújtjuk kör alakúra, kb.: fél cm vastagra. Háromszögekre osztjuk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Tetejüket megkenjük a felvert egész tojásokkal és addig sütjük közepes lángon, amíg szép piros lesz a tetejük.