Magyaros tökfőzelék
Magyaros tökfőzelék
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • kapor - 1 csokor
  • főzőtök - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A gyalult tököt sózzuk le, és hagyjuk állni körülbelül 20-25 percig. Ha fagyasztott, kevés sóval megszórva engedjük fel.
  2. Ezalatt a vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát pedig fokhagyma nyomó segítségével törjük össze. A kaprot vágjuk apróra.
  3. Lábosban hevítsünk fel egy evőkanál étolajat, és pároljuk üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a kaprot, a fokhagymát, és a piros paprikát. Egy-két percig kevergessük, majd vegyük le a tűzről.
  4. Adjuk hozzá a kinyomkodott tököt. Engedjük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint még sózzuk meg.
  5. Ha a tök megpuhult, habarjuk be tejfölben elkevert liszttel.