Magyaros tökfőzelék
Magyaros tökfőzelék
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 1 darab
  • füstölt szalonna - 6 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • fehérbor ecet - 5 evőkanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 2 darab
  • gyalult tök - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A kiolvasztott tököt csavarjuk ki és tegyük egy tálba. Locsoljuk meg fehérbor ecettel és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább 15 percig.
  2. Közben vágjuk a szalonnát kisebb kockákra és egy lábosban süssük ki a zsírját. A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg a zsíron.
  3. Majd adjuk hozzá az ismételten kicsavart, beízesített gyalult tököt. Adjuk hozzá a tasakban talált kaprot is. Öntsük föl kb. egy liter vízzel. Hozzuk forrásba, adjuk hozzá a gulyásleves kockákat és főzzük kb. 15 percig.
  4. Keverjük simára a tejfölt egy evőkanál liszttel. Habarjuk be vele a főzeléket. Főzzük még 3-4 percig, időnként megkeverve.
  5. Ha szükséges, ízesítsük még sóval borssal és ecettel. Adjuk hozzá a durvára vágott petrezselyem zöldet és reszeljük bele a 2 gerezd fokhagymát. Tálaljuk a kedvenc feltétünkkel, pl. fasírttal, sült oldalassal, sült csirkével, vagy rántott hallal.