Magyaros szűzpecsenye karika burgonya ágyon recept.
Az előkészített szűzpecsenyét szeletekre vágjuk, sóval ,borssal ízesítjük, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Ha megsült kiszedjük egy tányérra. Kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk a zsírjában, a karikákra szeletelt hagymát megsütjük, megszórjuk, piros paprikával, és hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, és a feldarabolt paradicsomot (télen lecsót).
Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.Mikor már majdnem puha a paprikánk visszatesszük a hús szeleteket , és készre pároljuk.
Amíg ez elkészül a megtisztított , karikázott burgonyát olajban megsütjük,lecsepegtetjük és a tányérunk közepére halmozzuk.Erre rátesszük a lecsós raguban elkészült szűzpecsenyénket.