Magyaros halászlé petrezselymes halgombóccal
Magyaros halászlé petrezselymes halgombóccal
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • zsemlemorzsa - 3 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • margarin - 1 evőkanál
  • Knorr Halászlékocka - 6 darab
  • halhús - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vizet felforraljuk, majd feloldjuk benne Knorr halászlé-kockákat. A halhúst kockára vágjuk, majd az alaplében megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Fogyaszthatjuk így is, vagy készíthetünk gombócot a halból.
  2. A halgombóchoz a halhúst villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsával összemorzsolt margarint, valamint a lisztet. A masszából gombócokat formázunk, és a lében 3 perc alatt kifőzzük őket.