Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - csipetnyi
  • olívaolaj - 1 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • gomba - 50 dekagramm
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • tarhonya - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. A megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a párolt hagymára tesszük.
  2. Saját levében félig puhára pároljuk a gombát. Többször megkeverjük, óvatosan. Vigyázzunk, nehogy összetörjön. A félig puha gombához hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot.
  3. Amikor a gomba leve elpárolgott, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, majd keverünk rajta párat. Ezután felöntjük először kevés hideg vízzel és csomómentesre keverjük. Ezután öntjük hozzá a többi vizet, (kb. 1,5 liter).
  4. Ha felforrt, beletesszük a tésztát is, majd kb. 10 percig főzzük.
  5. A végén tehetünk hozzá 1-1 Knorr pirított hagymás, illetve petrezselyem ízbombát.