Magyaros gombaleves vargányával és csiperkével
Magyaros gombaleves vargányával és csiperkével
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • zeller - 60 gramm
  • csiperke gomba - 200 gramm
  • édes őrölt paprika - 1 teáskanál
  • petrezselyem gyökér - 2 darab
  • Knorr Erdei Gombakrémleves - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kockára.
  2. Egy lábasban forrósítsunk föl olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát a zöldségekkel együtt.
  3. Ezalatt mossuk meg és vágjuk cikkekre a gombát.. Adjuk a zöldségekhez és a hagymához, mikor már a hagyma üveges.
  4. Pirítsuk pár percig együtt a gombával tovább. Mikor a gomba kezd levet ereszteni, akkor fedjük le és lassú tűzön pároljuk majdnem puhára a zöldségeket.
  5. Ezután adjuk hozzá a paprikát és a pörkölt alapot. Keverjük jól el.
  6. Adjuk hozzá a gombaleves tasak tartalmát és keverjük el 1 liter hideg vízzel. Hozzuk forrásba, majd lassú-közepes tűzön főzzük készre.