Feltöltve:

Magyaros gombaleves

timer 45
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
bors csipetnyi
olívaolaj1 dl
liszt1 evőkanál
Delikát ételízesítő1 teáskanál
gomba50 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
Knorr Petrezselymes Ízbomba1 darab
tarhonya5 dekagramm

Magyaros gombaleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Magyaros gombaleves elkészítés 1. lépés képe

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. A megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a párolt hagymára tesszük.

2. lépés

Magyaros gombaleves elkészítés 2. lépés képe

Saját levében félig puhára pároljuk a gombát. Többször megkeverjük, óvatosan. Vigyázzunk, nehogy összetörjön. A félig puha gombához hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot.

3. lépés

Magyaros gombaleves elkészítés 3. lépés képe

Amikor a gomba leve elpárolgott, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, majd keverünk rajta párat. Ezután felöntjük először kevés hideg vízzel és csomómentesre keverjük. Ezután öntjük hozzá a többi vizet, (kb. 1,5 liter).

4. lépés

Magyaros gombaleves elkészítés 4. lépés képe

Ha felforrt, beletesszük a tésztát is, majd kb. 10 percig főzzük.

5. lépés

A végén tehetünk hozzá 1-1 Knorr pirított hagymás, illetve petrezselyem ízbombát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem